Fordeler ved valutahandel

 • margin_icon_new.jpg

  Gearing

  Valuta handles på margin, som starter fra 0,20 % med CMC Markets. Marginhandel kan være en mer effektiv bruk av kapitalen fordi du bare behøver å stille med en prosentdel av posisjonens verdi, samtidig som du har full eksponering mot markedet. Faktisk så øker du både gevinst- og tapspotensialet. Med en posisjonsmargin på 1 000 kr kan du inngå en posisjon som har en samlet verdi på 500 000 kr. Husk at økt gearing kan gjøre både tap og gevinster større. I tillegg kan markedene gå i din disfavør og tap kan overskride det opprinnelige innskuddet på grunn av raske kursbevegelser.

  Se vårt eksempel på valutahandel

 • trading_hours_icon_new.jpg

  24-timers marked

  Valutahandel foregår "over-the-counter" (OTC), noe som betyr at handler ikke finner sted på en sentralisert børs. Valutahandel finner sted over hele verden der det finnes et åpent marked. I motsetning til på andre finansmarkeder, kan investorer reagere på valutasvingninger forårsaket av økonomiske, politiske og sosiale hendelser ettersom de inntreffer, uten å måtte vente på at markedene åpner. Valutamarkedene tilbyr kursvolatilitet 24 timer i døgnet, slik at uansett hva din handelsstrategi er, så kan du finne tallrike handelsmuligheter. Det betyr imidlertid også at markedene er i konstant bevegelse, noe som gjør det enda viktigere å overvåke dine posisjoner og bruke de rette risikostyringsverktøyene.

 • fx_icon_new.jpg

  Likviditet

  Valutamarkedet er det finansmarkedet i hele verden som har størst omsetning, med daglige handelsvolumer på over USD 4 billioner. Med så mange markedsaktører som handler i løpet av 24 timer, er valutamarkedene mer likvide enn noe annet finansmarked.